Scheiden of niet

Je overweegt om te scheiden omdat je je niet goed meer voelt in je huidige relatie?

Loopt het niet meer zo goed in jouw relatie en denk je dat scheiden de enige mogelijke uitweg is?

Maar wil je zeker weten dat dit de juiste beslissing is? Dan kan ik jou en je partner helpen om tot de juiste inzichten te komen. Ik, als erkend familiaal bemiddelaar, begeleid jullie vanaf het vrijblijvend verkennend gesprek. Ik geef structuur aan de gesprekken en geef duidelijkheid in het hele proces.

Je wilt weten wat het kost, wat de gevolgen zijn?

Het sowieso een ingrijpende situatie waar veel bij komt kijken. Als bemiddelaar is het daarom belangrijk om naar jullie versie van de feiten te luisteren en deze te begrijpen.  Ik stel vragen om alles duidelijk te krijgen zodat we op het einde naar een overeenkomst gaan die alles omvat.

Alles begint bij het in gesprek gaan met elkaar; luisteren naar elkaar.

Alvorens tot deze drastische actie over te gaan, is het perfect mogelijk om als koppel eerst nog in relatiebemiddeling te komen. Zo gaan we na wat er precies speelt in jullie relatie. Ik kan mij best voorstellen dat door de jaren heen de communicatie anders verloopt dat in het begin van jullie relatie, dat er zaken gebeurd zijn. In deze fase van relatiebemiddeling kan ik als bemiddelaar jullie terug in een verbindende communicatie brengen. Dan kunnen jullie nog altijd zelf beslissen of jullie de stap naar een scheiding zetten of niet.

Ik heb veel ervaring opgebouwd doorheen de jaren in mijn eigen praktijk, ook door het volgen van verschillende opleidingen en therapieën in binnen-en buitenland. Als bemiddelaar moet ik ook permanente vorming volgen.

Lees meer over mij.

Bemiddeling leeft meer dan ooit en dat is een goede zaak voor jullie omdat bemiddeling duidelijkheid schept in jullie behoeften. Ik begeleid jullie naar het opnieuw leren communiceren en luisteren naar elkaar.

Ik help jullie inzichten te krijgen in bijvoorbeeld:

  • Wordt het bemiddeling of de rechtbank?
  • Wat is een ouderschapsplan en hoe begin je er aan?
  • Wat kost het om te scheiden via bemiddeling en wat kost het om te scheiden via de rechtbank?
  • Wat met het onroerend goed, wat met ons spaargeld, wat doen met onze vennootschap?
  • Heb ik recht op alimentatie?

Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden of vragen waar jij nu mee zit. Ik kan mij heel goed voorstellen dat jij nu in eerste instantie nood hebt aan gesprek.

 

Zit je met een vraag?  Heb je nood aan gesprek?